Vattenfall

Dit ene uur in de week zorgt ervoor dat wij ons fitter en sterker voelen. We hebben meer energie en slapen beter.

Vattenfall zorgt voor energie in heel Nederland. Op zo’n 2 miljoen adressen levert Vattenfall stroom, warmte, koude en gas. Bij mensen thuis, bij bedrijven en bij de overheid. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam, maar vele collega’s werken ook in Groningen, Leeuwarden, Arnhem en Alkmaar. Samen werken ze hard aan deze ambitie: binnen één generatie fossielvrij.
Hoeveel personeel is er in dienst bij Vattenfall?
Over alle kantoren verdeeld zijn er +/- 4.000 werknemers werkzaam bij Vattenfall. Op het hoofdkantoor in Amsterdam werken er +/- 1250 mensen.
Hoe vaak traint Vattenfall met Sport in Business?
De werknemers van Vattenfall trainen iedere dinsdag en donderdag van 16.00 – 17.00 met Sport in Business. Zij trainen in een ruime zaal in een sportschool op 200m lopen, te Amsterdam Zuid-Oost.
Wat voor trainingen doet Sport in Business met Vattenfall?
De trainingen met Vattenfall zijn gefocust op kickboksen. Naast het onder de knie krijgen van de juiste technieken wordt er gefocust op conditie en uithoudingsvermogen.
Wat betekenen de wekelijkse trainingen voor Vattenfall? 
Het 2x per week sporten op een vast moment per week, op een tijdstip dat aansluit bij onze werktijden is perfect. Wij komen voor het eten thuis en hebben dan naast werk ook al gesport. We doen dit in teamverband met collega’s hetgeen ons tevens motiveert en net dat steuntje in de rug biedt om te blijven gaan. Ook al heb je soms even geen zin of ben je vermoeid na een drukke dag dan motiveer je elkaar om toch te gaan trainen en daar ben je achteraf enorm blij om. Dit ene uur in de week zorgt ervoor dat wij ons fitter en sterker voelen. We hebben meer energie en slapen beter. Daarnaast stimuleert dit ene vaste uur in de week ons om vaker individueel te sporten omdat je voelt hoe goed het is om te bewegen. De sport kickboksen is een goede sport om zowel kracht als conditie te trainen en het helpt enorm om de opgebouwde spanning en stress letterlijk van je af te slaan.
Zou je het trainen met Sport in Business aanraden aan andere bedrijven?
Zeker. Sport en Business biedt het concept dat werknemers fitter maakt en tegelijkertijd nader tot elkaar brengt. Een vrijdagmiddagborrel is leuk maar gezamenlijk sporten is gezonder en werkt voor de teambuilding minstens net zo goed. Het concept van Sport in Business maakt sporten naast werk een stuk gemakkelijker en toegankelijker. Iedereen heeft het druk. Hoe efficiënter je sport kunt integreren in het dagelijks leven hoe gemakkelijker het voor de werknemer wordt om voldoende te bewegen, hetgeen een positief effect op de gezondheid en prestaties van de werknemer heeft.

“Het sporten met Sport in Business is leuk. De instructeurs zijn energiek en weten de lessen precies af te stemmen op de deelnemers: jong en oud, fit en niet fit, sportief en minder sportief. Iedereen wordt in deze groepslessen op zijn of haar niveau uitgedaagd om beter te worden. Het gezamenlijk trainen met collega’s heeft naast het positieve effect op onze gezondheid ook een positief effect op teambuilding. We leren elkaar op een sportieve manier kennen en motiveren elkaar.”

Carlo de Reijke – Voorzitter Fitcorner

0