FAQ

Wat kan een bedrijf verwachten van een vrijblijvende training?
De vrijblijvende training wordt volledig afgestemd op de wensen van het bedrijf. Waar moet de focus op komen te liggen? Conditie, uithoudingsvermogen, krachttraining, zelfverdediging, algemene fitheid, of misschien wel teambuilding? Aan de hand van deze training kan beslist worden wat het meest passend is qua tijdsduur voor een sportsessie: 30 minuten, 45 minuten, of 60 minuten per training.
Moeten de medewerkers eigen materiaal aanschaffen?
Sport in Business levert alle benodigde materialen voor een training. Denk aan: bokshandschoenen, trapkussens, gewichtjes, power rope, powerbands e.d. Indien de werknemer na enige tijd graag eigen bokshandschoenen wil aanschaffen verkoopt Sport in Business deze via de webshop voor een gereduceerde prijs. De bokshandschoenen kunnen worden opgehaald bij de eerstvolgende training, of deze worden naar het gewenste postadres verzonden.
Is het mogelijk een trainingslocatie te bezichtigen?
De keuze voor een trainingslocatie gaat in overleg met het bedrijf. Zowel bij de keuze om binnen en/of buiten te trainen is een bezichtiging van de locatie mogelijk.
Hoe veel werknemers moeten minimaal deelnemen aan een training?
Vanaf 1 medewerker kunnen er trainingen worden gevolgd met Sport in Business. De maximale grootte van de groep is mede afhankelijk van de locatie waar er getraind wordt. Sport in Business stelt meestal een maximum van 30 deelnemers per training. Voor team events is het mogelijk uit te breiden tot 50 deelnemers.
Hoe veel trainers worden er ingezet bij een sportsessie?
Bij deelname van 20 medewerkers of meer, wordt er een extra trainer ingeschakeld. Bij de eerste drie trainingen zal op een groep van 15 werknemers al een extra trainer worden ingezet. Het is belangrijk dat elke werknemer voldoende aandacht en uitleg krijgt.
Beschikt de locatie over een kleed- en doucheruimte?
Afhankelijk van het tijdstip waarop er getraind wordt, zal Sport in Business altijd garantie bieden voor een locatie met kleed- en doucheruimtes. Indien er wordt gekozen om na werktijd, en eventueel buiten te trainen, kan er in overleg met het bedrijf beslist worden dat er van de werknemer verwacht wordt thuis te douchen.
Valt Sport in Business onder de WKR?
Als een werkgever een dergelijke sportieve training aan de werknemers vergoedt, is deze vergoeding in principe belast loon van de werknemers, maar kan een werkgever er in plaats daarvan ook voor kiezen deze vergoeding als eindheffingsloon in de binnen de werkkostenregeling (WKR) beschikbare vrije ruimte onder te brengen (net als bijvoorbeeld een fitnessabonnement).
0